Växellådeservice

Automatlådor

I automatlådor finns ca 10L olja (ATF) och den slits när bilen används. Oljan består av flera olika tillsatser som var och en har olika uppgifter. I takt med att tillsatserna förbrukas tappar oljan funktioner med sämre komfort och sämre hållbarhet som följd. Värme är oljans värsta fiende och värme bildas t.ex. när du drar tunga släp, accelererar häftigt eller kör i backiga landskap. Om oljan börjar bli sliten så är det en god investering att byta oljan. Bilen fungerar bättre, drar mindre bränsle och håller längre. Allmänt rekommenderar vi oljebyte med 6 – 8000 mils intervall.

Manuella Växellådor

I manuella växellådor finns ca 2L olja (MTF) och den slits också vid användning. Den är inte riktigt lika central som i automatlådor, men om bilen körs ofta med tung last eller drar släpvagn så förbrukas den. Att byta olja i en manuell växellåda kostar betydligt mindre än att byta i en automatlåda. Allmänt rekommenderar vi oljebyte vid 8 – 10 000 mils intervall.

Därför ska du välja oss

Genom att välja oss sparar du tiden du annars hade behövt för att ta dig till en verkstad för att lämna ditt fordon och därefter behöva hämta den. Vi kommer till dig och utför servicen på din uppfart, parkering eller arbetsplats.

Vill du ha hjälp med växellådeservice?
KONTAKTA OSS