Bromsbyte

Om bromsbyte

Bromsar består vanligtvis av bromsskivor och bromsklossar/bromsbelägg. Bromsklossarna sitter i ett bromsok och med hjälp av hydrauliken i kolvarna trycks klossarna mot skivan och skapar friktion som är den bromsande funktionen.

Priset på en service av bromsarna varierar beroende på hur snabbt man kan identifiera problemet samt vilken typ av bil det är.

Det sunda förnuftet avgör vanligtvis när det är dags att serva bromsarna. Men man kan också säga att grundregeln är att om det låter konstigt från bromsarna eller om de känns annorlunda när du trycker på pedalen så är det läge att lämna in bilen för en felsökning. Du kan givetvis göra en första koll på egen hand om du lyfter upp bilen med en domkraft. Om du tar bort hjulen så blottas bromsarna och du kan se om det till exempel är bucklor på bromsskivorna eller om de ser skeva eller rostiga ut. Det gör verkstadens service mer effektiv om du redan innan har identifierat problemet, åtminstone i hög grad.

Bromsarna är ett av bilens absolut viktigaste säkerhetssystem, inte bara för din egen skull utan för dina medtrafikanter och övriga i din omgivning.

Därför ska du välja oss

Genom att välja oss sparar du tiden du annars hade behövt för att ta dig till en verkstad för att lämna ditt fordon och därefter behöva hämta den. Vi kommer till dig och utför servicen på din uppfart, parkering eller arbetsplats.

Vill du ha hjälp med bromsbyte?
KONTAKTA OSS