Oljebyte

Att byta olja själv är oftast inga konstigheter för den bil-händige, men de allra flesta lämnar ändå in bilen till en godkänd bilverkstad och låter en mekaniker göra jobbet. Om man råkar göra fel kan det bli en riktigt kostsam historia. Kontaktar du oss behöver du inte ens flytta på bilen för att vi ska komma och byta olja, vi kommer och gör det där din bil står parkerad, vi tar hand om överbliven olja på ett säkert och miljövänligt sätt utan att skapa spill på marken.

Vilken funktion har motorolja och varför bör den bytas?

Motoroljan främsta funktion är att reducera slitaget på motorn och det sker genom av viktiga delar smörjs med en speciell olja. Motoroljan håller dessutom motorn ren och den har även en kylande funktion då den transporterar bort värme och förhindrar friktion. Oljan förhindrar även korrosion.

Hur ofta ska motoroljan bytas?

Bilen tillverkare ger dig rekommendationer kring bytesintervaller för motorolja och dessutom vilken typ av olja du bör använda för att optimera prestandan och hållbarheten. Vartannat år brukar man säga att det är lämpligt med ett oljebyte och det är viktigt att inte snåla med kvaliteten. Det är viktigt att det är en riktigt bra olja, det kommer du att tjäna på i längden, även fast den kostar mer i inköp.

Därför ska du välja oss

Genom att välja oss sparar du tiden du annars hade behövt för att ta dig till en verkstad för att lämna ditt fordon och därefter behöva hämta den. Vi kommer till dig och utför servicen på din uppfart, parkering eller arbetsplats.

Vill du ha hjälp med oljebyte?
KONTAKTA OSS